Stretchövning Stress

Övningar för att mota bort stress eller rädsla finns i oändlighet. Vi på Stockholms Massageklinik jobbar med att hålla kroppen i form så därför har vi valt att visa upp tre stretchövningar som vi tycker fungerar superbra. Att ta sig tiden att utföra några övningar varje dag, och helst två till tre gånger per dag borgar för att man tar sig själv och sin hälsa på allvar.
Det bästa med dessa övningar är att alla kan göra dem oavsett ålder, kön, rörlighet eller kondition. Det tar exakt 30 sekunder att utföra en övning så det finns inga ursäkter som tidsbrist. Välj bort stressen och bjud in hälsan, rörligheten, kreativiteten och lusten. Bestäm dig för att i år skall jag satsa på mig själv, och jag tänker inte bli stressad!

Här kommer Stockholms Massagekliniks tips på tre avstressande stretchövningar.

Stretch 1 Gluteus Medius nr 4
Denna stretchövning är till både den stressade och den lugna personen. Alla behöver faktiskt denna stretch. Sitter du mycket och kanske då med benen i kors? Har du ont i ländryggen?

Om man har en svag framsida lår så tar baksidan över jobbet med att balansera ditt bäcken.
Då kommer problemen med obalans och ont i ländrygg som ett brev på posten. Pröva den här stretchen och märk skillnaden.


Stretch 2 Trapezius – nr 9
Axlarna vid öronen? Vid stress så kan det lätt bli att halsen försvinner och axlarna nuddar örsnibbarna. Den här övningen är bra oavsett om axlarna vandrat hela vägen dit eller ej.


Stretch 3 Pectoralis minor – nr 12
Sitter man vid datorn tenderar axlarna att åka fram. Känner du att du andas för högt? (hyperventilerar) försök att dra ett djupt andetag ända ner i magen – känns det konstigt eller går det inte? Då ska du köra denna. En rekommendation är fem dagar
5 dagar x 2 min på varje sida.


Lycka till!

» Läs mer om stressbesvär

Klara Norra Kyrkogata 20 B    111 22 Stockholm    Telefon: 08 - 21 11 31    boka@stockholmsmassageklinik.se